Projektit ja hankkeet

Me Palvelukeskus Helsingillä olemme aina kiinnostuneita kehittämään toimintaamme ja palvelujamme yhdessä sidosryhmiemme kanssa. Tältä sivulta löydät tietoa tämänhetkisistä ja menneistä yhteistyökumppanuuksistamme.

Food Waste Ecosystem

Olemme mukana pääkaupunkiseudun yhteisessä hankkeessa, jossa tavoitteena on kehittää ekosysteemi ruokahävikkitoimijoiden kesken, sekä vähentää muodostuvaa hävikkiä jätehierarkian mukaisesti.

Lue lisää
Fisuburgeri ja perunajuurespalat lautasella

Itämeripäivä

Palvelukeskus Helsinki on ollut mukana Itämeripäivän vietossa John Nurmisen säätiön kumppanina jo vuodesta 2020 alkaen.

Lue lisää
Lautasella karjalanpaistia ja perunoita, ruisleipä, lasillinen vaaleaa juomaa, rahkaa sekä tomaattisalaatti.
Kuva: Palvelukeskus Helsinki

Just Food -hanke

Palvelukeskus Helsinki on mukana Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) johtamassa reilua ruokamurrosta tutkivassa Just food -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on tutkia, miten ruokajärjestelmää kehitetään kestävämmäksi, terveellisemmäksi ja ilmastoviisaammaksi hyväksyttävyydestä ja oikeudenmukaisuudesta tinkimättä.

Lue lisää
Kuva: Sirpa Päivinen

KOKOAVA-ruokakasvatus

Palvelukeskus Helsinki on mukana yhdessä Kasvatuksen- ja koulutuksen toimialan kanssa kansallisessa KOKOAVA (Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen) -hankkeessa. Hankkeen toteuttavat vuosina 2021–2023 Itä-Suomen yliopisto, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry ja Suomen Sydänliitto ry. Hanke on yksi Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamista Ruokaketjun kehittämishankkeista. 
Osallistumisemme hankkeeseen käynnistyi syksyllä 2022. Mukaan lähti seitsemän varhaiskasvatusyksikköä.

Lue lisää
Kuva: Jussi Hellsten

CANEMURE

Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia (CANEMURE) on kuusivuotinen EU:n Life-hanke, joka toteuttaa kansallista ilmastopolitiikkaa. Palvelukeskus Helsinki on tehnyt yhteistyötä Helsingin osahankkeen kanssa useampaan otteeseen. Helsingin osahankkeessa teemana ovat vähähiiliset ja kestävät julkiset hankinnat.

Lue lisää

CEM-opiskelijayhteistyö

Jyväskylän yliopiston Corporate Environmental Management –ohjelman maisteriopiskelijat toteuttivat yhteistyöprojektin hankintojen vaikuttavuudesta.

Lue lisää

Haluatko tehdä yhteistyötä?

Ota meihin yhteyttä, niin puhutaan lisää!

Hankkeisiin ja yhteistyökumppanuuksiin liittyviä uutisia