Denna webbplats om Palvelukeskus Helsinkis ansvarsfullhet har skapats just för dig, oavsett om du är stadsbo, vår klient, vår avtalsleverantör eller bara en tillfällig besökare på den här sidan. På denna sida hittar du aktuella nyheter relaterade till vårt ansvarsarbete, partnerskapshistorier och information om vårt dagliga ansvarsarbete. Välkommen till vår nya webbplats!
Palvelukeskus Helsinki är ett av Helsingfors stads affärsverk. Vi är partner till Helsingfors stads skolor och daghem, hemvården, seniorcenter, boendeenheter och sjukhus. Vi medverkar dagligen i 100 000 Helsingforsbors måltidsstunder och sköter renlighetstjänster. Vi stöder hemmaboende med mångsidiga lösningar för distansvård och välbefinnande och producerar telefontjänster. Vi har 1 600 duktiga yrkesverksamma som tar hand om Helsingforsbornas basservice.
Följ oss på sociala medier
Palvelukeskuksen hävikkilähettiläs Mika Marttila oli tänään mukana RRuokakasvatusyhdistys Ruukku ryn järjestämässä Maistuva koulu -tapahtumassa Malmilla. Alakouluikäisille suunnatussa tapahtumassa koululuokat pääsivät tutustumaan ruokaan aistilähtöisesti.
Mikan kanssa keskusteltiin ruokahävikistä, joka oli aiheena jo monille oppilaista tuttu. Keskustelun punaisena lankana kulki oman näläntunteen tunnistaminen ja sopivien annoskokojen arvioiminen, jotta lautashävikkiäkään ei muodostuisi. 🍅🥦
Kouluravintolan kuningattaresta hävikin hallinnan kuningattareksi 👑!
PRO-palkittu ja Kallion lukiossa 15 vuoden ajan ruokapalveluvastaavana työskennellyt Marjo Niskanen kiertää uudessa työroolissaan kouluja ja auttaa ruokapalvelun ammattilaisia hävikin hallinnassa ja mittaamisessa. Työtä tehdään yhdessä ja siitä syntyy myös parhaat tulokset🤝.
Lue tänään ilmestyvästä Aromi-lehdestä, millaista on Marjon uusi arki hävikkiohjaajana ja miten hävikkiä torjutaan Helsingin ruokapalveluissa.
#Hävikki #Ruokahävikki #PRO #Urakaupungilla #StadillaDuunisssa
Millaista on työskentely erilaisissa ammattikeittiöissä ruokapalvelualalla❓🧑🍳?
Esittelimme erilaisia työmahdollisuuksiamme Stadin AO:n elintarvikealan perustutkinnon opiskelijoille, jotka nappasimme Palke-bussimme kyytiin opastetulle kierrokselle. Bussi vei opiskelijat vierailulle toimipaikkoihimme päiväkotien, koulujen ja seniorikeskusten keittiöihin. Kiitos kyydissä olleille vierailuista ja kiinnostuksesta, toivottavasti näemme pian uudelleen!
#Elintarvikeala #Työmahdollisuudet #stadinao #Oppilaitosyhteistyö #RuokapalvelutHelsingissä
🙋❓🍝Tiesitkö, että päiväkodeille, kouluille, seniorikeskuksille ja sairaaloille valmistamassamme ruoassa hyödynnetään laajasti kotimaisia raaka-aineita?
💯 Esimerkiksi broilerista, kalkkunasta, maidosta ja piimästä sekä hiutaleista ja suurimoista 100 % on suomalaista alkuperää . Myös punaisen lihan, kalan ja juustojen kotimaisuusaste on noin 90 %.
Nautitaan hyvää Suomesta tänään ja muinakin päivinä. Hyvää suomalaisen ruoan päivää 4.9.!
Kuva: Juho Kuva
#suomalaisenruoanpäivä #HyvääSuomesta #RuokapalvelutHelsingissä
Itämeriviikolla olemme jakaneet tietoa ja vinkkejä siitä, miten omilla arkisilla ruokavalinnoilla voi edistää Itämeren kuntoa ja pienentää ravinnekuormitusta. Ruokavalio on tehokas tapa vaikuttaa, mutta on myös muita keinoja auttaa Itämerta, tässä muutama:
💧 Vie tarpeettomat lääkkeet apteekkiin, jotta ne eivät päädy maaperään, vesistöihin, mereen ja eliöihin.
💧 Opettele haitalliset kemikaalit varoitusmerkkeineen ja hävitä pakkaukset turvallisesti.
💧 Ilmoita sinilevästä vesi.fi-sivustolla
💧 Ilmoita haitallisista vieraslajeista vieraslajit-sivustolla
💧 Älä roskaa, kerää tiellesi osuvat roskat. Lainaa kirjastosta roskapihdit ja lähde keräämään roskia.
💧 Älä päästä pesuaineita ja -vesiä suoraan vesistöön.
💧 Lomaile lähellä. Vaihda autoloma pyöräretkeen, sillä autoilu tuottaa mm. mikromuovia ja ilmansaasteita.
💧 Innosta Itämeren suojeluun läheisiäsi ja organisaatiotasi.
Vuoden 2023 aikana käytimme koulujen, päiväkotien ja hoitoalan toimipaikkojen ruokapaveluissa jopa yli 36 000 kilogrammaa Itämeren kalaa. Eniten Itämeren kaloista käytetään lahnaa ja silakkaa, mutta ruokalistoilta löytyy myös ahventa, siikaa ja särkeä. 🐟
Itämeren kalan lisäksi ruokapalveluissa käytetään kestävästi pyydettyä suomalaista järvikalaa ja kasvatettua suomalaista kalaa, pääasiassa kirjolohta. Lue lisää Itämeripäivän vietosta vastuullisuussivuiltamme. 👇
Itämeri on koko maapallon mittapuulla poikkeuksellinen ja uniikki ekosysteemi, joka tarjoaa elinympäristön lukuisille kasvi- ja eläinlajeille....
palkevastuullisuus.hel.fiItämeripäivän viettoa Vuoniityn peruskoulussa 🐟💙 Kalat löysivät tiensä myös salaattipöytää koristamaan.
#itämeripäivä
Hyvää Itämeripäivää kaikille! 🌍💙
Itämerta voi kunnioittaa tänään esimerkiksi syömällä Itämeren kalaa tai pulahtamalla virkistävään veteen. On kuitenkin tärkeää, että Itämeri on mielissämme ympäri vuoden ja teemme arjessamme valintoja Itämeren puolesta. Itämeren ruokavalio sisältää runsaasti kasviksia, juureksia, perunaa, marjoja ja viljatuotteita sekä kotimaista kalaa. Arkikäytössä lihaa tulisi korvata kasviproteiineilla – Itämeren ruokavalio on ympäristön kestävä ja edistää terveyttä. 🐟🌊🎣🚣🏻♀️
Eilen olimme kertomassa harjoittelu- ja työmahdollisuuksistamme Espoon seudun koulutusyhtymä Omnian uusille puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon opiskelijoille. Vastaanotto oli innostunutta ja paikalla oli ilahduttavasti opiskelijoita🤗. Olipa mukava iltapäivä💯 - kiitos. kun saimme olla vieraina @omniasome🙌!
#Puhtauspalvelut #PuhtauspalvelutPäiväkodeissa #Työharjoittelu #Oppilaitosyhteistyö #uramahdollisuus