Kokkaa ilmaston hyväksi – tsekkaa uudet ilmastoystävälliset reseptit!

Just food eli Reilu ruokamurros -hankkeessa etsitään ratkaisuja ilmastoystävällisempään kouluruokailuun yhteistyössä oppilaiden kanssa.

Värikäs Beanit-kasvispannuannos lautasella, lasi maitoa ja voideltu leipä.
Kuva © Petteri Hautamaa/Palvelukeskus Helsinki

Palvelukeskus Helsinki toimii tutkimuskumppanina Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa Just food eli Reilu ruokamurros -hankkeessa, jossa etsitään ratkaisuja ilmastoystävällisempään kouluruokailuun yhteistyössä oppilaiden kanssa. Osana tutkimushanketta tuotekehitystiimimme on kehittänyt hiilijalanjäljeltään keskimääräistä pienempiä ruokia, joita oppilaat ovat päässeet makuraadeissa arvioimaan. Nyt resepteistä on saatavilla myös koteihin sopivat versiot, joten kokkaa sinäkin ilmaston hyväksi!

Löydät reseptit Just Food –merkinnällä koulujen suosikkiresepteistä (avautuu uuteen välilehteen).