Syksy on sadonkorjuun aikaa – kouluissa ja päiväkodeissa vietetään taas lähiruoka- ja luomuviikkoa

Lähi- ja luomuruokaviikko nostaa esiin satokauden parhaimmistoa koulu- ja oppilaitosravintoloiden ruokalistoilla.

Syksyisiä lehtiä maassa sammaleen päällä

Tällä viikolla vietettävä lähi- ja luomuruokaviikko nostaa esiin satokauden parhaimmistoa koulu- ja oppilaitosravintoloiden ruokalistoilla. Myös päiväkodeissa vietetään viikkoa sadonkorjuuteemalla kauden makuihin tutustuen. ​

​Viikon aikana on tarjolla sadonkorjuun tuoreista raaka-aineista, kuten kaalista, erilaisista juureksista ja ohrasta, valmistettuja ruokia sekä uusia luomutuotteita, kuten kouluissa kahtena päivänä tarjolla olevaa luomuleipää. Myös salaattipöydässä korostuu satokauden tuotteiden tarjonta.

Jos kaipaat viikolle ruokainspiraatiota niin käy nappaamassa talteen tuotekehitystiimimme syksyinen palsternakkasosekeiton resepti paahdettujen juureksien ja nyhtökauran kera

Lähi- ja luomuruokaviikko on yksi monista Palvelukeskus Helsingin vuotuisista, kouluravintoloissa vietettävistä ruokateemoista. Viikon ruokalista suunnitellaan yhdessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Seuraava ruokateema Palvelukeskus Helsingin ravintoloissa on viikolla 45 kouluissa ja päiväkodeissa vietettävä toiveruokaviikko.