Palvelukeskus Helsingin toimipaikoissa käytetään jopa suomalaisia marjoja jopa 43 000 kiloa vuodessa

Viimeksi kouluruokapäivänä 27.8.2021 Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa tarjottiin yhteensä jopa 40 000 annosta marjasalaattia oppilaille. 

Marjarahkakippoja pöydällä

Suomalaisen ruoan päivää juhlistetaan jo kolmatta kertaa huomenna 4.9. Teemapäivänä kannustetaan kaikkia poimimaan oman ruokakauppansa hyllyiltä kotimaisia ruokia ja juomia, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta –merkki. Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus. Merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta sekä tekijät ja tuotantoketju tunnetaan. 

​Teemapäivä näkyy myös Palvelukeskus Helsingin toimipaikoissa asukas- ja potilasruokailun puolella, kun päivän kunniaksi on tarjolla suomalaisista raaka-aineista valmistettuja ruis-silakkapihvejä, perunasosetta, kaali-punajuuri-omenasalaattia ja mansikkakiisseliä. Kotimainen ruoka näkyy myös vuoden muina päivinä ruokalistoillamme; ruokapalveluissa tarjoamamme ruoat ovat pitkälti suomalaisia, esimerkiksi kaikki käyttämämme maito ja piimä, broileri, kalkkuna sekä hiutaleet ja suurimot ovat täysin suomalaista alkuperää ja kalastamme lähes 90 % on Suomesta. Etenkin eläinten hyvinvointiin liittyvien tiukennettujen vastuullisuuskriteerien ansiosta myös käyttämämme lihatuotteet tulevat lähes täysin Suomesta. 

Suomalaiselle ruokakulttuurille on ominaista myös maukkaat kotimaiset marjamme. Palvelukeskus Helsingin toimipisteissä käytetään vuodessa yhteensä jopa 43 000 kiloa suomalaisia marjoja. 

– Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuuksien mukaan suomalaisia marjoja, koska tiedämme, että asiakkaamme arvostavat niitä. Erityisesti päiväkotilapsien vanhemmat pitävät siitä, että tutustutamme lapsia suomalaisiin marjoihin ja näin tuemme monipuolista ruokavaliota. Asiakkaamme taaperosta senioriin pääsevät aika ajoin herkuttelemaan suomalaisilla mansikoilla, mustikoilla, vadelmilla, herukoilla ja puolukoilla, kertoo monipalvelut-yksikön tuotannon suunnittelun ja ohjauksen kehityspäällikkö Eeva Lappalainen.

Viimeksi kouluruokapäivänä 27.8.2021 Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloissa tarjottiin yhteensä jopa 40 000 annosta marjasalaattia oppilaille. 

Nauti suomalaisen ruoan päivänä marjoja – nappaa resepti talteen!

Jos herkulliset marjareseptit kiinnostavat, niin tartu tuotekehityksemme uuteen marjarahka ja kauragranola –reseptiin, joka sopii täydellisesti vaikka viikonloppuun. Reseptiin pääset tästä (avautuu uuteen välilehteen).