Leikkipuistojen kesässä luvassa perinteisiä arkiruokia sekä viikoittaisia vegaanivaihtoehtoja

Helsingin leikkipuistot jatkavat pitkää perinnettä tarjoilemalla maksuttoman lämpimän aterian kaikille alle 16-vuotiaille.

Lapset syövät piknikviltillä ruokaa
Helsingin leikkipuistojen kesäruokailu käynnistyy taas 7.6. ja jatkuu 10.8. asti.

​Helsingin leikkipuistoissa tarjoillaan tänäkin kesänä maksuton lämmin ateria kaikille alle 16-vuotiaille. Vuorossaan 79. Helsingin puistoruokailukesä käynnistyy koulujen päätyttyä 7.6. ja jatkuu 10.8. asti. Kesäruokaa tarjoillaan 33 Helsingin leikkipuistossa arkisin klo 12. Mukaan ruokailuun tarvitaan kotoa vain omat aterimet sekä juomapullo.

​Leikkipuistojen kesän ruokalistat suunnitellaan yhdessä palvelusta vastaavan kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa kuumakuljetuksiin ja puistotarjoiluun sopivista ruuista. Asiakkailta tullut palaute on huomioitu ruokalistalla tänäkin kesänä ja leikkipuistoissa nautitaan niin perinteisiä arkiruokia kuin vegaani- ja kasvisruokailijoille soveltuvia vaihtoehtoja.

– Esimerkiksi kalaruoat, kuten saaristolaiskeitto kirjolohesta, ovat olleet erittäin suosittuja ja niitä on kesällä luvassa. Toiveita on tullut myös vegaaniruoasta, joita on ruokalistalla kerran viikossa, kertoo Palvelukeskus Helsingin suunnittelija Susanna Immonen.

Myös tänä vuonna leikkipuistoruokailussa on kiinnitetty erityistä huomiota kaikille turvalliseen ruokahetkeen.

– Ruoan jakopisteitä on viime vuoden tapaan puistoissa lisätty, jotta jonoissa voidaan pitää paremmin väljyyttä. Ruoka tarjoillaan puistoista saataville kertakäyttölautasille ja puistoihin on varattu käsidesiä. Leikkipuiston henkilökunta opastaa ruokailutilanteet ja katsoo, että turvavälit säilyvät, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalveluasiantuntija Sirpa Jalovaara.

Tarkemmista käytännönjärjestelyistä tiedotetaan Helsingin leikkipuistojen kesäruokailu -sivuilla ja puistojen opastauluilla olevissa ohjeistuksissa.

Helsingin leikkipuistojen kesäruokailu on ainutlaatuinen ja kaupunkilaisten arvostama perinne, joka sai alkunsa ravitsemuksellisesta tarpeesta sota-ajan jälkeen vuonna 1942, kun lapsille haluttiin taata edes yksi päivittäinen lämmin ateria. Tänä päivänä suosittu palvelu tukee helsinkiläisperheiden arkea ja yhteensä puistoruokaa nautitaan kesän aikana noin 1400 kiloa päivittäin.

Kesän 2021 leikkipuistojen ruokalista 

Kesän 2021 leikkipuistojen ruokalista ruotsiksi/Lekparkernas sommarmatsedel 2021

Kesäruokaa tarjoavat leikkipuistot 

Lisätietoa leikkipuistoruokailusta