Hyviä kokemuksia työllistämisehdosta Palvelukeskus Helsingin työvaatehankinnassa

Kilpailutimme hiljattain henkilöstömme työvaatteet ja hankinnassa edellytettiin vastuullisuuden toteutumista laajasti. Helsingin kaupungin ohjeistuksen sekä Palvelukeskus Helsingin linjausten mukaisesti hankinnassa edellytettiin myös työllistämisehdon toteutumista

Pysäytyskuva videosta, jossa nuori myymäläapulainen vaatemyymälässä.
Yksi Palvelukeskus Helsingin työvaatteiden toimittajista, Image Wear on työllistänyt 24-vuotiaan Arnon myymäläapulaiseksi Espoon myymälään

Palvelukeskus Helsingin kilpailutti vastikään henkilöstönsä työvaatteet ja hankinnassa edellytettiin vastuullisuuden toteutumista laajasti. Helsingin kaupungin ohjeistuksen sekä Palvelukeskus Helsingin johdon linjauksen mukaisesti hankinnan isoimmassa osa-alueessa, ruokapalvelujen ja yhdistelmätyöntekijöiden vaatehankinnassa, edellytettiin myös työllistämisehdon toteutumista. Osa-alueen voitti kotimainen perheyritys Image Wear, jolle työllistämisehdon noudattaminen on tuottanut hyviä kokemuksia.

Työllistämisehdon tavoitteena on auttaa vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä pääsemään mukaan työelämään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Helsingin kaupungin hankinnassa on edellytyksenä, että kaupungin sopimuskumppani tarjoaa työ- tai oppisopimuspaikan yhdelle tai useammalle henkilölle, jolle työnsaanti on syystä tai toisesta haastavaa. Yksi Palvelukeskus Helsingin työvaatteiden toimittajista, Image Wear on työllistänyt 24-vuotiaan Arnon myymäläapulaiseksi Espoon myymälään, ja miettii nyt käytännön laajentamista muihinkin myymälöihinsä.

-Työllistämisehto on sisältynyt kahteen sopimukseemme, jotka meillä tällä hetkellä on voimassa. Meistä on todella hienoa, että tarjouspyynnön kriteereissä on huomioitu myös sosiaalisen vastuullisuuden teemoja niin, ettei hinta ole ainut hankintapäätökseen vaikuttava asia, kertoo Image Wearin vastuullisuusjohtaja, ja toinen omistaja Kati Tukiainen.

Arnolle työ on tärkeää, hän saa työn kautta sosiaalisia kontakteja ja viihtyy työpaikallaan. Arno voi työskennellä Espoossa lähellä kotiaan, työnohjaaja käy säännöllisesti tapaamassa häntä myymälässä ja auttaa tarvittaessa. Työllistämisehdon täyttäminen sujui myös mutkattomasti: Uudenmaan TE-keskus oli avulias työllistämisprosessissa. Kati Tukiaisen viesti muille yrityksille, jotka epäröivät tarjouksen jättämistä työllistämisehdon vuoksi, on kannustava:

-Kannattaa selvitellä asioita ja pyytää apua, kaupungit ja kunnat auttavat kyllä mielellään. Heikossa työmarkkina-asemassa olevan henkilön työllistäminen on paitsi mainio väylä työelämään, niin tuottaa myös itselle ja koko työyhteisölle hyvää mieltä, Tukiainen summaa.

Image Wear on tehnyt myös videon työllistämisehdon toteutumisesta yhdessä muiden kumppanien kanssa, katso video tästä.

Aiheesta lisää