This sustainability site of Palvelukeskus Helsinki has been created for you, regardless of whether you are a Helsinki resident, our customer, a contract supplier of ours or another person who just came across this page for one reason or another. This page contains current news about our sustainability work, partnership stories and information on our everyday sustainability work. Feel free to explore our website!
Palvelukeskus Helsinki is a municipal enterprise owned by the City of Helsinki. We work as a partner in City of Helsinki schools and daycare centres, in-home care, senior centres, housing units and hospitals. We contribute to 100,000 meals in Helsinki every day and also provide cleaning services. We support living at home with a wide range of remote care and wellbeing solutions and produce telephone services. We employ 1,600 skilled professionals with whom we take care of the basic services of Helsinki residents.
Latest News
Follow us on social media

Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD) -tutkimusohjelman loppuseminaarissa ja Just Food -hankkeen päätöspuheenvuorossa nousi esiin tärkeä viesti: oppilaiden osallistaminen kestävän kouluruokailun kehittämiseen on keskeistä, jotta kukin voi kykynsä ja kiinnostuksensa mukaisesti osallistua ruokamurrokseen. 💪
Olimme mukana Just Food -hankkeessa osallistamassa oppilaita houkuttelevien kasvisruokien kehittämiseen. Lue lisää roolistamme ja Just Food -hankkeesta täältä: https://www.justfood.fi/fi-FI/Puheenvuorot/Uutisarkisto/Tutkittua_tietoa_ohjaamaan_ruokapalvelui(54928)

🎉 Viime viikonloppuna juhlittiin jo 30. kertaa Maailma kylässä -festivaalia 🌍 Tapahtuma keräsi jälleen yhteen joukon innostuneita ihmisiä, järjestöjä ja toimijoita moninaisuuden, kestävän kehityksen ja yhdenvertaisuuden äärelle.
💛 Helsingin kaupunki toimi ylpeänä festivaalin yhteistyökumppanina. Festareilla pääsi tutustumaan muun muassa monille ruokapalvelujemme lapsiasiakkaille tuttuun kestävän kehityksen kettuun 🦊
🐦 Paikalla pyörähtivät myös roskaantumisen ehkäisyssä ahkerasti työskentelevät lokit Börje ja Tuula, jotka muistuttivat meitä tärkeästä ympäristötyöstä hauskalla tavalla.
#MaailmaKylässä #KestäväHelsinki

Saimme tällä viikolla ruoka- ja puhtauspalvelujemme kevätkokoukseen arvokkaan vieraan, kun Susijengin entinen, pitkäaikainen kapteeni ja nykyinen Helsingin kaupunginvaltuutettu Shawn Huff saapui puhumaan henkilöstöllemme joukkuehengestä, johtajuudesta ja epäonnistumisen merkityksestä 🤗.
Lämmin kiitos inspiroivasta ja ajatuksia herättäneestä puheenvuorosta, jonka oppeja voimme soveltaa työelämässäkin❤️!
Kuvassa Shawnin seurassa toimitusjohtajamme Minna (oik.) sekä yksikönjohtajamme Aulikki.
#johtaminen #joukkue #joukkuehenki #ruokapalvelut #puhtauspalvelut

Hyvää Sydänviikkoa! ❤️
Tiesitkö, että ruokapalveluissamme tarjotaan säännöllisesti Sydänmerkki-aterian kriteerit täyttäviä Parempi valinta -aterioita?
Tällä viikolla oppilaat ovat päässeet herkuttelemaan mm. juures-linssikiusauksella ja soijasuikale-kasvispannulla, kun taas päiväkodeissa on maistunut soijanakkikastike.
🍽️ Parempi valinta -ateria tarkoittaa, että lautasella on oikeassa suhteessa energiaa ja ravintoaineita – rasvan laatu ja määrä ovat terveyttä tukevalla tasolla sekä suolan määrä on maltillinen.
💡 Tunnistat nämä ateriat ruokalistoilla pienestä sydänmerkistä.
👉 Kurkkaa viikon ruokalistat:
https://aromi.hel.fi/aromiemenus/FI/Default/PALKE
Koulujen ruokalistoilla on suuri vaikutus luonnon monimuotoisuuteen 🌍
Korkeakouluharjoittelijamme tekemä pro gradu -tutkimus osoittaa, että kasvis- ja vegaaniruoat kuormittavat ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin lihaa sisältävät ruoat. Tutkimuksessa tarkasteltiin koulujen kuuden viikon ruokalistan luontovaikutuksia.
👉 Lue lisää tiivistetystä artikkelistamme!
Kuva: Juho Kuva
#luontokato #kestävähelsinki

Luonnon monimuotoisuus tarkoittaa elollisen luonnon rikkautta – lajien, elinympäristöjen ja geneettisen vaihtelun kirjoa, mikä ylläpitää...
palkevastuullisuus.hel.fi
😋Maistatukset ovat tärkeä osa meidän tuotekehitystä. Tällä kertaa ammattilaisemme testasivat maistatuksessa mm. uusia kasvisproteiineja.
Niistä valmistui tuotekehityskeittiössämme Palermon kasvispastaa, Napolin tofukiusausta, kasvisbolognese-pastavuokaa ja BBQ-kasvispannua. Melko hyviä, vaikka itse sanommekin🤩. Tästä on hyvä jatkaa tuotekehitystyötä👌.
#Maistatukset #Tuotekehitys #KestäväHelsinki #kasvisproteiinit

✨Tänään on kulunut 100 päivää siitä, kun aloitimme Syystien seniorikeskuksen puhtauspalveluissa. Seniorikeskus on ensimmäinen puhtauspalvelukohteemme hoitoalalla.✨
Sen kunniaksi kysyimme työntekijöiltämme, miten uuden palvelun alku on sujunut. Tässä muutamia poimintoja:
🤍Palvelu on lähtenyt hienosti liikkeelle ja olemme saaneet paljon positiivista palautetta talon henkilökunnalta – kiitos siitä 🙌!
🤍Olemme tulleet tutuiksi myös talon asukkaiden kanssa ja he tervehtivät meitä iloisesti aamuisin. Koemme olevamme osa talon arkea ja työyhteisöä🥰.
🤍Työ vaatii tarkkuutta, pelisilmää ja ennen kaikkea joustavuutta ja avoin kommunikointi on avainasemassa suuressa talossa 🤝.
🤍Olemme saaneet kehittyä ja oppia uutta, työyhteisö toimii ja työntekijämme ovat motivoituneita. Tiiminä tekeminen on parasta 🤗!
#ParastaYhdessä #Puhtauspalvelut #Hoitoala

Pohjois-Haagan ala-asteella järjestetty makuraati toi kouluruoan kehittämiseen arvokkainta asiantuntijatietoa: lasten omia mielipiteitä. 💡Oppilaat arvioivat kahta ruokaa, ja erityisesti tortillat härkistäytteellä saivat lasten suosion, kiitos maukkaan kastikkeen sekä monipuolisten kasvistäytteiden! 🌮✨
Makuraadit ovat osa jatkuvaa kehitystyötämme ja on tärkeää kuulla suoraan lapsilta, miltä uusi ruoka oikeasti maistuu. Kiitos oppilaille, opettajille ja keittiöväelle arvokkaasta yhteistyöstä!

Tänä viikonloppuna monessa kodissa nautitaan erityisistä ruokahetkistä ja yhdessäolosta. Me saimme jakaa saman ilon viikon varrella tarjoamalla aamiaista lapsille ja heidän läheisille aikuisilleen useissa päiväkodeissa 🥰.
Ihanaa tulevaa äitienpäivää äideille, isoäideille ja kaikille lapsille tärkeille, turvallisille aikuisille 🤗❤️!
#Äitienpäivä #Onnea